Kroměříž

29.-30. 6. 2024

Hvězdy našeho gastronomického nebe

To nejlepší z celé ČR naservírované přímo k vám

Legendární restaurace

Café Imperial a Valoria Restaurant

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich – Café Imperial

Šéfkuchař: Petr Kašparovský – Valoria Restaurant

 

Menu
  • Tygří krevety, máslová emulze, togarashi, zázvor, bageta, listový salát
  • Steak z tuňáka, ponzo omáčka, wonton rolka plněná krevetami, zelenina v tempure, majonéza z nakládaného zázvoru
  • Kachní prsa, dim sum knedlíčky plněné kachní fáší, divoká brokolice, hoisin omáčka
  • Îles Flottantes, créme anglaise, čerstvý meringue, maliny
Partner restaurace:

Long Story Short | Eatery & Bakery

Šéfkuchař: Petr Heneš

Menu
  • Vepřové koleno, mangové kari, koriandrové lívance –  chilli, sezam
  • LSS burger – hovězí maso, čedar, lanýžová majonéza, pickle okurka, salát
  • Salát – Caesar dresink, kuře, krutony, sýr Gran Moravia
  • Jahody, šlehačka, rakvička, bonbóny – jahody ve 3 texturách, čerstvá šlehačka, rozlámaná rakvička, zasypané prachem z bonbónu

Partner restaurace:

Alcron Restaurant

Head Chef: Richard Bielik

Executive Chef: Josef Křížek

Menu
  • Bryndza s bílou čokoládou, lískové ořechy, červená cibule, meruňkové pyré a brioška
  • Gratin z batátů, remuláda z jalapeňos a dýňového semínka, grilovaná brokolice a omáčka z podmáslí
  • Telecí svíčková, gratin z batátů, remuláda z jalapeňos a dýňového semínka, grilovaná brokolice a demi glace
  • Alcron termix ,zakysaná smetana, jahody, granko

 

Partner restaurace:

Lokální a zážitkové restaurace

Restaurace Sladovna

Menu

  • Hovězí tatarák, uzená emulze, domácí nakládaná hořčice, strouhaný žloutek, topinky z kváskového chleba
  • Roastbeef v Bavorském preclíku, majonéza z fermentovaného pepře, rukola, vídeňská cibulka, nakládaná červená cibulka
  • Smažené zauzené Blaťácké zlato v domácí cibulové bulce, hlávkový salát v nálevu, okurek, rajče, domácí libečková tatarka
  • Srnčí guláš se strouhaným perníkem a jalovcem, domácí škvarečky, červená cibulka, špekový knedlíček

Radniční restaurace a pivotéka

Kovářská 20/2, Kromeriz, Czech Republic

Menu

  • Tatarák z kouřem provoněné leskyně skvrnité, crème fraîche, šalotka, bylinky, topinka z řemeslného chleba
  • Burgr s trhaným bažantím masem na červeném víně, brusinková majo, nakládaná cibulka, máslová brioška
  • Filírovaný steak z hovězí veverky, omáčka s bílou čokoládou, bramborový trhanec, spálený pomeranč, pražené ořechy

Extrémní catering

Šéfkuchař: Filip Töpfer

Menu
  • Slider z grilovaného bizoního srdce a slaniny v kukuřičné briošce s chipotle majonézou,
    sýrem La Gruyére, kompotem z červené cibule a salátem Mizuna Red
  • Uzený úhoř s limetkovou majonézou a kari kuskusem s řasou wakame
  • Trhané pomalu pečené klokaní maso se salátem z bulguru, pečeného fialového batátu, dýně Hokkaido a škvarků z ředkve Daikon
  • Larvy potemníka moučného na přepuštěném másle, kurkumě a koriandru s tortilla chipsy
    zapečenými sýrem Gouda
  • Bisque „New York“ s krabem a drožďovými bylinkovými knedlíčky

Bistro Leháro

Menu

  • USA CLASIC – hovězí maso český chov, americká hořčice, kečup, kyselý okurek, čerstvá cibule, cheddar, naše máslová houska
  • MAPLE BURGER – hovězí maso český chov, vyzrálý cheddar, za studena uzená slanina, mayo ze spáleného másla, javorový sirup
  • VEGE BURGER – grilované halloumi, marinovaná houba portobello, rukola, fermentovaná cibule, avokádovo-koriandrová mayo
  • BACON JAM SMASH – vysmešované hovězí maso český chov, vysmešovaná houska s vyzrálým cheddarem, slaninový jam, grilovaná cibule, cheddar

Oysterman

Bělohorská 13, Praha 1

Menu

  • Ústřice Reserve Spéciale – jsou zbrusu novým výtvorem Maison Tarbouriech. Tato osvěžující, trendy a jiskřivá ústřice osloví odborníky a i lidi, které tuto pochoutku ještě nikdy neochutnali.
  • Ústřice Bouzigues – dutá odrůda s mramorovanou, dobře zoubkovanou skořápkou, poznáte podle chuti podle jódované svěžesti vylepšené nádechem ořechů.
  • Slávky -jsou typické svou mořskou vůní a jemnou, slanou chutí. Jejich maso je pružné, pevné, netučné a obsahuje velké množství bílkovin a vitamínů
  • Vařené krevety s aioli – kombinace lahodných krevet s omáčkou z olivového oleje, žloutků, česneku, soli a zakápnutá citronem.

Arslan Buuz

Menu

  • Silný hovězí vývar s masovým knedlíčkem a smaženými bramborami se zeleninou a nudlemi.
  • Tradiční  masové Buuz a Bansh – šťavnatý knedlíček z páry a druhý dokřupava opečený, plněný směsí hovězího a vepřového masa se salátem Luuvan (mrkvový salát s česnekovým dressingem). Sezamová zálivka.
  • Vegetariánské Buuz a Bansh – tradiční šťavnaté houbové knedlíčky s náplní portobello hub a brambor. Salát Baitsaa (zelný salát ve sladko kyselém nálevu). Sezamová zálivka.
  • Krevetové Buuz – dva šťavnaté knedlíčky z páry, plněné směsí tygřích krevet a krůtích prsou s fermentovaným, pikantním salátem Kimchi.  Lehce pálivá wasabi zálivka.

Spaghetti Parmigiano

Menu
  • Spaghetti ricotta e cipolle – čerstvý sýr ricotta, karamelizovaná cibule
  • Spaghetti prosciutto – parmská šunka, rajčatová omáčka
  • Spaghetti carbonara – slanina pancetta, pasterizovaný žloutek, pepř
  • Spaghetti amatriciana – rajčatová omáčka, slanina pancetta, cibule, česnek, chilli
  • Spaghetti bolognese – boloňská masová omáčka

 

Street Food Viet Nam

Menu

Vietnamské speciality:

  • Jarní závitek – s krevetami, s hovězím masem, s kachním masem, s lososem, zelenina, rýžový papír, rýžové nudle, arašídová omáčka 
  • Netradiční domácí závitky – s hovězím masem, s kachním masem, zelenina, rýžový papír, zelný salát, slakokyselá omáčka
  • Krevetové knedlíky – krevety, rýžové těsto, zelný salát, sladkokyselá omáčka
  • Bánh Khot – rýžové těsto, krevety, kokosové mléko, jarní cibulka
  • Bún bò Nam Bộ – s hovězím masem, na grilu, s nudlemi a zeleninou

 

Japonské speciality:

  • Takoyaki – chobotnicové kuličky, dresing
  • Krevety v tempuře 
  • Krevetové Gyoza 

Kroměříž

29.-30. 6. 2024

Kroměříž