Pardubice

22.-23. 6. 2024

Hvězdy našeho gastronomického nebe

To nejlepší z celé ČR naservírované přímo k vám

Legendární restaurace

Café Imperial a Valoria Restaurant

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich – Café Imperial

Šéfkuchař: Petr Kašparovský – Valoria Restaurant

 

Menu
  • Tygří krevety, máslová emulze, togarashi, zázvor, bageta, listový salát
  • Steak z tuňáka, ponzo omáčka, wonton rolka plněná krevetami, zelenina v tempure, majonéza z nakládaného zázvoru
  • Kachní prsa, dim sum knedlíčky plněné kachní fáší, divoká brokolice, hoisin omáčka
  • Îles Flottantes, créme anglaise, čerstvý meringue, maliny
Partner restaurace:

Long Story Short | Eatery & Bakery

Šéfkuchař: Petr Heneš

Menu
  • Vepřové koleno, mangové kari, koriandrové lívance –  chilli, sezam
  • LSS burger – hovězí maso, čedar, lanýžová majonéza, pickle okurka, salát
  • Salát – Caesar dresink, kuře, krutony, sýr Gran Moravia
  • Jahody, šlehačka, rakvička, bonbóny – jahody ve 3 texturách, čerstvá šlehačka, rozlámaná rakvička, zasypané prachem z bonbónu

Partner restaurace:

Alcron Restaurant

Head Chef: Richard Bielik

Executive Chef: Josef Křížek

Menu
  • Bryndza s bílou čokoládou, lískové ořechy, červená cibule, meruňkové pyré a brioška
  • Gratin z batátů, remuláda z jalapeňos a dýňového semínka, grilovaná brokolice a omáčka z podmáslí
  • Telecí svíčková, gratin z batátů, remuláda z jalapeňos a dýňového semínka, grilovaná brokolice a demi glace
  • Alcron termix ,zakysaná smetana, jahody, granko

 

Partner restaurace:

Lokální a zážitkové restaurace

GARDEN Restaurant

Menu

  • Lososový tatarák, mango, červený rybíz, bylinkový créme fraîche, mořské řasy
  • Raviola plněná chobotnicí, fenykl, krevetová omáčka, pomeranč, estragonový olej
  • Grilované krevety marinované v chilli, zázvoru a citronové trávě na focaccie, relish z fermentované zeleniny, avokádo, gel ze zelených jablek

Tlustá kachna

Menu:

  • Hovězí cheeseburger, cheddarová omáčka, chipotle majonéza, okurkový relish, opečená slanina
  • Dukátové buchtičky, vanilkový krém, čerstvé ovoce, karamelizované ořechy
  • Vepřová líčka, saké, bílá ředkev, nakládaný zázvor, bramborová kaše  
  • Kachní rillettes, cibulová marmeláda, kváskový chléb, jarní cibulka

Čtyři sestry

Menu:

  • Voda – Marinovaný candát restovaný na másle, ricottové noky a rybí velouté
  • Oheň – Hovězí srdce s pikantní omáčkou a bramborovou kaší se slaninou
  • Země – Pečený batát plněný žervé z tofu, sypaný škvarečky tempehu a praženým kešu
  • Vzduch – Tartaletka plňená slaným karamelem, praženými pekanovými ořechy a šlehačkou s mascarpone a motýlím hrachovým květem

Laborka Coffee

Menu:

  • Bun – Banh Mi – brioška s hovězím trhaným pupkem v hoisin omáčce, nakládaná asijská zelenina, čerstvá okurka, koriandr a polníček 
  • Bun – rolled belly – brioška s rolovaným bůčkem a korejským kimchi
  • Gamja Jorim – crispy asia potato – smažené rozmačkané malé brambory s gyoza omáčkou a limetovou mayo, koriandr a jarní cibulka – možné variace: + rolovaný bůček, + trhaný hovězí pupek
  • Summer roll – rýžová rolka s rolovaným bůčkem, nakládanou zeleninou, čerstvou okurkou a koriandrem, podlitá arašídovou omáčkou, sezam

Luv Banh Mi

Menu

  • Smažené jarní závitky
  • Poke bowl s krevetkami
  • Bún bò Nam Bộ
  • Tradiční vietnamská bageta

Extrémní catering

Šéfkuchař: Filip Töpfer

Menu
  • Slider z grilovaného bizoního srdce a slaniny v kukuřičné briošce s chipotle majonézou,
    sýrem La Gruyére, kompotem z červené cibule a salátem Mizuna Red
  • Uzený úhoř s limetkovou majonézou a kari kuskusem s řasou wakame
  • Trhané pomalu pečené klokaní maso se salátem z bulguru, pečeného fialového batátu, dýně Hokkaido a škvarků z ředkve Daikon
  • Larvy potemníka moučného na přepuštěném másle, kurkumě a koriandru s tortilla chipsy
    zapečenými sýrem Gouda
  • Bisque „New York“ s krabem a drožďovými bylinkovými knedlíčky

Bistro Leháro

Menu

  • USA CLASIC – hovězí maso český chov, americká hořčice, kečup, kyselý okurek, čerstvá cibule, cheddar, naše máslová houska
  • MAPLE BURGER – hovězí maso český chov, vyzrálý cheddar, za studena uzená slanina, mayo ze spáleného másla, javorový sirup
  • VEGE BURGER – grilované halloumi, marinovaná houba portobello, rukola, fermentovaná cibule, avokádovo-koriandrová mayo
  • BACON JAM SMASH – vysmešované hovězí maso český chov, vysmešovaná houska s vyzrálým cheddarem, slaninový jam, grilovaná cibule, cheddar

Oysterman

Bělohorská 13, Praha 1

Menu

  • Ústřice Reserve Spéciale – jsou zbrusu novým výtvorem Maison Tarbouriech. Tato osvěžující, trendy a jiskřivá ústřice osloví odborníky a i lidi, které tuto pochoutku ještě nikdy neochutnali.
  • Ústřice Bouzigues – dutá odrůda s mramorovanou, dobře zoubkovanou skořápkou, poznáte podle chuti podle jódované svěžesti vylepšené nádechem ořechů.
  • Slávky -jsou typické svou mořskou vůní a jemnou, slanou chutí. Jejich maso je pružné, pevné, netučné a obsahuje velké množství bílkovin a vitamínů
  • Vařené krevety s aioli – kombinace lahodných krevet s omáčkou z olivového oleje, žloutků, česneku, soli a zakápnutá citronem.

Arslan Buuz

Menu

  • Silný hovězí vývar s masovým knedlíčkem a smaženými bramborami se zeleninou a nudlemi.
  • Tradiční  masové Buuz a Bansh – šťavnatý knedlíček z páry a druhý dokřupava opečený, plněný směsí hovězího a vepřového masa se salátem Luuvan (mrkvový salát s česnekovým dressingem). Sezamová zálivka.
  • Vegetariánské Buuz a Bansh – tradiční šťavnaté houbové knedlíčky s náplní portobello hub a brambor. Salát Baitsaa (zelný salát ve sladko kyselém nálevu). Sezamová zálivka.
  • Krevetové Buuz – dva šťavnaté knedlíčky z páry, plněné směsí tygřích krevet a krůtích prsou s fermentovaným, pikantním salátem Kimchi.  Lehce pálivá wasabi zálivka.

TUTTOBENE foodtruck

Menu

  • Piadina prosciutto e mozzarella – zapečená římská placka s prosciuttem, mozzarellou, bazalkou a rukolou
  • Piadina con formaggi – zapečená placka s italskými sýry a rukolou
  • Gamberi Pil Pil – pikantní krevety s rajčatovou omáčkou a chilli, domácí chléb
  • Kataifi gamberi – smažené krevety v řeckém těstě, bazalkový dip, domácí chléb
  • Pinsa sandwich – Pinsa s mortadellou, burratou a pistáciemi
  • Aperol tiramisu s pomerančem

Pardubice

22.-23. 6. 2024